+31 (0)622328096 info@anniethieleman.nl

ANNIE THIELEMAN

Artist painter, kunstschilder

Na aan het begin van deze eeuw een opleiding illustratief tekenen afgerond te hebben en enkele jaren schilderles gevolgd te hebben bij Kees van de Wetering, blijft kunstschilder Annie Thieleman haar eigen schilderstijl trouw en heeft die sindsdien verder ontwikkeld. Haar werk is het best te omschrijven als half-abstract, maar eigenlijk is het niet echt onder een noemer te vangen.

Lijnen en vlakken in landschappen en stedelijke gebieden intrigeren Annie altijd enorm. Ze wordt gefascineerd door de combinatie van kleuren, lijnen en vlakken en geeft dit weer in haar werken. Met als resultaat een geabstraheerde weergave van de werkelijkheid zoals zij die ervaart. Met veel interesse en liefde geeft zij met kleuren en vormen gestalte aan dieren. Vissen vormen daarin een belangrijk onderwerp, de schoonheid en de geheimzinnigheid van het onderwaterleven is een gegeven dat telkens weer terugkomt in haar schilderijen. Maar ook het vee welke het Nederlandse landschap bevolkt, kan rekenen op haar warme belangstelling.

Gedichten vormen weer een geheel andere bron van inspiratie en altijd weer een uitdaging om te verbeelden. Of om als uitgangspunt te gebruiken en later van los te geraken en het vervolgens een geheel eigen leven te laten leiden op het doek. Schaduwen en slagschaduwen vindt zij even belangrijk als het onderwerp op zich, dit is o.a. heel goed te zien bij de schildering ‘ The Chairs ‘; ook restruimte op het platte vlak wordt als gelijkwaardig beschouwd aan het onderwerp. In haar werk zit niet altijd even zichtbaar regelmatig een soort van dubbele bodem. Ook blijft voor de toeschouwer doorgaans genoeg ruimte over om er zelf nog iets aan toe te voegen.

 

Annie lives and works in the Netherlands. With a highly personal recognisable style she creates her own reality.

In this half abstract reproduction of reality one often sees multiple worlds. Her works invites the viewer to take a closer look but the play between form and Colour can never be described in one way.
Often there are a several interpretations of one painting. Her paintings are characteristic of beautiful bright Colours.