+31 (0)622328096 info@anniethieleman.nl

ANNIE THIELEMAN

Artist painter, kunstschilder

Specials/speciale projecten

‘Een van de inspiratiebronnen voor mijn schilderingen zijn gedichten.

Het gedicht “Renpaard” uit de bundel ” Werelddierendag” van Lou Vleugelhof heb ik gekozen omdat het aangeeft hoe achteloos er vaak met een dierenleven wordt omgegaan. Zelf ben ik al jarenlang vegetariĆ«r dus sprak deze gedichtenbundel me erg aan.’

Renpaard
Dit schilderij is onderdeel van het gezamenlijk project “Geinspireerd op gedichten” waarbij fotograaf Karin den Boer, sieraden kunstenaar Tini van Bebber en Annie Thieleman zich lieten inspireren door een zelfgekozen gedicht. De expositie was te zien in galerie “t Kunstuus” te Heinkenszand, oktober 2010.
Op de website van “t Kunstuus” meer info over dit project. www.kunstuus.nl

Renpaard

“In aanbidding toegejuicht, gelauwerd en bezongen, geliefkoosd door een warme vrouwenhand, geprezen om de schoonheid van zijn sprongen,

het trotse paard dat van de goden stamt. Hij was bij elke dans de dans ontsprongen, bij elke horde fel en fulminant, had toch een mollegang zijn vaart bedwongen zijn voet verzwikt, zijn ranke been verlamd.

In het halfduister van zijn laatste hok een droog geluid als van gesprongen pezen hij valt geknield, gebroken als een stok.

’t Warmbloedig vlees verpakt in diepvriezing, wordt hij opnieuw geprijsd en aangeprezen als rookvlees, beef, gehakt in de aanbieding”.

Lou Vleugelhof

Klik op een foto om te vergroten of door te schakelen via de pijlen links en rechts op het scherm